Project Description

Little Orchard

Contemporary Beachside Re-Ordering and Extension // South Milton Sands, Devon

Timber clad beach house by South Devon Architects Andrew Lethbridge Associates

Little Orchard was transformed in two stages; firstly re-ordering, extending and ‘face lifting’ the existing property and secondly through the erection of a contemporary flat roofed extension to provide additional bedroom and living accommodation.

The ground floor of the main house was transformed into a series of visually connected, semi open plan living spaces, all of which open out onto raised decking areas.  The contemporary flat roof extension provides additional bedroom accommodation, as well as a separate living area with it’s own kitchenette.  The central area of the plan where the new flat roof extension meets the original house opens out into a large social space with a full width run of bi-fold doors to create a truly inside / outside experience.